:

¿Qué porta la salsa romesco?

Francisco Javier Navas
Francisco Javier Navas
2025-08-13 20:48:56
Respuestas : 3
0
La base es compon d'ametlles, avellanes, tomàquet escalivat, sal, all escalivat i cru, oli, pebre, vinagre i pebrot de romesco. Sovint s'hi afegeixen i pa fregit perquè tingui més cos. Segons que sigui per a peix o caragols s'hi afegeixen unes fulles de menta, julivert o fonoll, per a aromatitzar. Cada família però, té el seu secret quant a la forma de preparació i els ingredients d'aquesta salsa. És una salsa que té un punt de picantor i sol acompanyar plats de peix, carn o vegetals, com ara calçots, encara que una salsa semblant, anomenada popularment salvitxada, es fa servir també amb aquests últims. El romesco pot menjar-se fred o guisat, calent, pot afegir-se a diversos ingredients ben diferents, com per exemple l'escarola, el bacallà, el pollastre, el conill o les faves. Terra endins, per exemple a Santa Coloma de Queralt, es fan romescos d'interior als quals s'afegeix safrà de cultiu local. Romesco és una salsa típica del Camp de Tarragona.
Teresa Montaño
Teresa Montaño
2025-08-13 20:07:21
Respuestas : 4
0
La nyora, una varietat de pebrot petit, arrodonit i de color vermell intens quan està madur i que es consumeix sec com a condiment, és un dels ingredients principals d’aquesta salsa. A més, la salsa de calçots porta tomàquets madurs, all, una mica de julivert, avellanes torrades, sal i un rajolí d’oli. Encara que sovint totes dues salses es confonen, existeix una petita diferència en la seva elaboració. Com t’hem explicat, a la salsa de calçots s’utilitza nyora, mentre que la salsa romesco es prepara amb pebrot de romesco que té un sabor més amarg.

Leer también

¿Cuáles son los beneficios de consumir vino de Rioja?

Uno o dos copas al día ayudan a una mejor circulación de la sangre y disminuyen el riesgo de enferme Leer más

¿Qué vino combina bien con la salsa romesco?

Un vino tinto con mucha fruta roja y frutos silvestres. El idóneo para maridar con una calçotada. Leer más

Daniel Cruz
Daniel Cruz
2025-08-13 18:10:36
Respuestas : 1
0
La gente que es del sur de Cataluña sabe que hay una gran tradición de maestros del romesco, que tiene mucho que ver con el pescado, y que el romesco se parece mucho a lo que en la Barceloneta llamamos “suquet de peix” (una especie de guiso de pescado), aunque no se cocina exactamente igual. El romesco pasaba en la barca, era una manera de cocina con el mortero los productos de secano que se podían conservar a bordo, sin neveras: el pan seco, que en el mar se estropea; los frutos secos, como almendras o avellanas; pimientos secos; ajos; aceite y vinagre. Después de que estos ingredientes pasaran por el mortero, se cocían en la olla, se añadía el pescado a trozos, se cubría todo con agua y se dejaba haciendo chup chup. El romesco se puede preparar de cualquier pescado, desde el conocidísimo rape hasta los tiburoncitos gato o pintarrojas, pasando por la brótola, el atún, el bonito, la merluza, el congrio o la dorada, y hasta se hace de boquerón, calamar o sepia. Por lo tanto, lo podéis cocinar con cualquier pescado que tengáis en casa, entero (sin cabeza, tripa ni escamas) o a rodajas, si son piezas más grandes. Nosotras recomendamos el rape, la merluza, el bonito o el atún, ya que son de proximidad y es temporada.
Pedro Cano
Pedro Cano
2025-08-13 17:11:16
Respuestas : 1
0
El romesco és una de les grans salses catalanes, de tradició romana i àrab. La paraula ve de remescolar i porta la picada, el pebrot i el tomàquet. Tots ells ingredients bàsics de la nostra cuina.

Leer también

¿Es Rioja un vino saludable?

El vino ha sido objeto de investigación durante muchos años debido a sus posibles beneficios médicos Leer más

¿Qué beneficios tiene la Rioja?

Consigue aumentar los niveles en sangre del HDL, gracias a la acción de sus prolifenoles y flavonoid Leer más